Anmelder.no

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Flest anmeldelser:

Ingen anmeldelser funnet

Beste anmeldelse:

Ingen anmeldelser funnet

Dårligste anmeldelse:

Ingen anmeldelser funnet

Hva er en Hoax?

"Hoax" er et engelsk ord for å lure noen til å tro at noe er sant. Ordet Hoax skal stamme fra hokuspokus som vi alle vet hva betyr. Hoax spres meget raskt i sosiale medier som Faebook og Twitter, men spres også fortsatt via e-post.

Facebook Hoax

Den siste Hoax'en på Facebook er bildet av et lite barn med en stor kreftsvulst i ansiktet.

Teksten på bildet sier: "This baby has cancer and Facebook will pay 3 cents for every share. Lets start sharing!"

Dette er selvfølgelig bare en bløff! Facebook donerer ingenting! Det er et gammelt bilde og gutten har ikke kreft!

Andre typer Hoax på Facebook er meldinger som:

"Ikke legg til "Navn på person" som venn på Facebook! Han er en hacker og vil ta over kontoen din og slette all informasjon!!!"

"Cool ,man I cannot believe that you can see who is viewing your profile. ! I just saw my top 10 profile stalkers and I am SHOCKED that my Ex is still viewing my profile :O ! You can also see WHO VIEWED YOUR PROFILE here [Link Slettet]! Its Super Cool"

Tragedier er også populært å bruke for å lure andre. Alle disse begynner stort sett med WOW!! eller OMG!!!!. Slike linker/videoer er det bare å styre unna!

Er du usikker, ta et søk på Google etter informasjon, der finner du raskt ut om det er tull eller ikke!
Husk at du kaster bort både din egen og andres tid ved å dele slike meldinger med venner og familie.

E-post Hoax

De fleste har vel fått med seg de berømte "Nigeria svindelforsøkene". Du blir lovet milloner av dollar for å bistå ved å "låne bort" kontoen din. Det eneste du trenger å gjøre er å betale noen mindre beløp for å dekke skatter og avgifter for transaksjonen. Dette skal du selvfølgelig ikke gjøre! Svar aldri på en e-post som dette!!

I noen tilfeller hvor personer har svart så har de blitt utsatt for ID-tyveri.

Flere svindelforsøk som florerer på mail:

- Store lotterigevinster. Du har blitt trukket ut som vinner av enorme lotterigevinster. Svindel!

- Dating. Plutselig dukker det opp flere mailer fra f.eks. Russiske eller polske jenter som er interessert i å treffe deg. Du må bare klikke på en link for å få mer informasjon. Svindel!

Er du usikker, søk på Google etter informasjon, der finner du raskt ut om det er tull eller ikke!

Husk at du kaster bort både din egen og andres tid ved å sende slike meldinger videre!

Phishing ("Svindel")

Phising er svindelforsøk som prøver å lure folk til å oppgi sensitive personlige opplysninger som for eksempel kredittkort eller bankinformasjon. Svindlerne kamuflerer epost slik at det ser ut som om mailen kommer fra et gitt selskap, f.eks. DNB. Vanligvis har de også laget en nettside som ser veldig lik nettstedet til selskapet som blir brukt i svindelen. Logoer, bilder, menyer og andre komponenter kan være helt identisk som på den ekte nettsiden.

Klikk aldri på linker

TIPS! Er du i tvil om dette er en reel eposthenvendelse eller ikke så ser du fort hvor linken fører til ved å holde musepekeren over linken. Ikke klikk! Da vil du se urlen som i DNB - Bank forsøket ville ta deg til "http:// hardcoregraphics. us / dnbno /". Avsenderen var service(at)alerts.com.

Mottakere av svindel e-posten blir bedt om å klikke på en hyperkobling i mailen. Klikker du på denne linken vil du bli tatt til en falsk nettside. Når denne falske nettsiden åpnes, blir det vanligvis vist et webskjema som ber deg om å taste inn privat informasjon som kredittkort og bankdetaljer, og annen informasjon som for eksempel adresse og telefonnummer. Ofte blir den besøkende bedt om å logge inn ved hjelp av brukernavn og passord.

All informasjon som du oppgir på dette falske nettstedet, inkludert innloggingsdetaljer, kan senere bli misbrukt av svindlerne.

En annen variant av svindelen innebærer å bruke et innebygd skjema i den falske e-posten. Her blir du bedt om å oppgi detaljer som passord og kontonummer og returnere e-posten til avsenderen.

En annen variant forsøker å lure mottakerne til å installere en trojaner på datamaskinen, enten ved å åpne et e-postvedlegg eller laste ned en fil fra en nettside. Svindlere kan deretter bruke trojaneren til å samle inn informasjon fra den infiserte datamaskinen.

Svindel e-poster blir sendt til mange tusen tilfeldige Internett-brukere i håp om at noen skal gå på svindelforsøket.

Majoriteten av personer som mottar disse scam e-postene vil sannsynligvis ikke engang være kunder av selskapet. Men svindlere satser på at det er sannsynlig at minst et par mottakere vil:

1. Være kunde i selskapet.
2. Vil være uvitende om slik svindel og tror e-posten er en legitim forespørsel.

Denne type svindel kan vise seg å være en svært lukrativ affære for svindlere selv om bare en svært liten andel av mottakerne blir ofre for svindelen.

Det er flere kjente bank-phishingforsøk i desember 2011 og januar 2012, der blandt annet DNB og flere andre banker var involvert. Ingen seriøse leverandører ville be deg oppgi sensitiv informasjon per e-post.

Er du i tvil, ta kontakt med banken eller kredittkortselskapet ditt per telefon.

Trojanske hester

Trojananske hester er programmer som utgir seg for å være noe annet enn det de er. De fleste trojanere er skadelige og kan åpne "bakdører" inn til datamaskinen din, slik at svindlere får tilgang. Trojanseke hester inneholder ofte spionprogramvare, men kan også inneholde virus som sprer seg etter nedlastning.

Disse trojanerne brukes ofte av kriminelle for å skaffe seg informasjon eller misbruke din PC til kriminelle aktiviteter.

Ønsker du flere nyheter som dette, hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook!

Legg til din kommentar

Ditt navn:
Tittel:
Kommentar:
  Ord verifisering. Småbokstaver og ingen mellomrom.
Ord verifisering:

PåloggingBruk en av følgende kontoer:

Nyeste anmeldelse:

Bruker vurdering
 
4.0
Anmeldt av btq
"Cluedo er et spill hvor man må tenke mye og logisk. Et sosialt og underholdende spill som passe..."
Bruker vurdering
 
4.0
Anmeldt av btq
"Her går det altså ut på å beskrive et ord uten å bruke ordet i seg selv, altså ved å bruke..."
< >

Leserne anbefaler:

Bruker vurdering
 
5.0
Anmeldt av bose
"Nyrenoverte Sunwing Resort & Spa Alcudia består av 6 leilighetsområder, hver og et med sitt ege..."
Bruker vurdering
 
5.0
Anmeldt av Eirik
"Dette er vel den applikasjonen jeg har brukt mest på min Nexus One. Funksjoner: - Søk etter n..."
< >